Crypto Grafieken Lezen Training

Grafieken zijn belangrijk omdat ze het ons gemakkelijker maken koersen op een visuele en overzichtelijke manier te tonen. Met deze crypto grafieken lezen quiz zorg je ervoor dat jou kennis over grafieken op top niveau blijft. Start de quiz en kom erachter wat jou kennis is over de grafieken en begrijp waar je nog meer aandacht aan moet geven.
Bob van Leeuwe · 24 maart 2022

Doe mee aan de crypto grafieken lezen quiz en:

  • Controleer je kennis over de crypto grafieken
  • Leer van je gemaakte fouten
  • En behaal de hoogste score

Wil je na het maken van deze crypto grafieken lezen quiz nog meer leren over de cryptowereld? Neem dan is een kijkje bij onze gratis crypto cursus.

De informatie in deze quiz is voor educatieve en algemene informatiedoeleinden. De inhoud van deze quiz mag niet worden beschouwd als advies of aanbeveling.

We zijn geen financieel adviseur en beogen dat uitdrukkelijk ook niet te zijn. 

FAQ

De Japanse Candlestick grafiek is de meest bekende grafiek. Op deze grafiek zijn er zowel groene als rode candles te zien. De groene candle geeft een stijging weer ten opzichte van de vorige candle. De rode candle geeft aan dat de koers is gedaald ten opzichte van de vorige candle.

Hoe je grafieken moet lezen kan je op verschillende manieren leren. Grafieken worden vaak weergegeven in de vorm van een lijn of in de vorm van een candle. Rode en groene candles geven aan of de prijs aan het stijgen is, of dat deze aan het dalen is. Dit noemen we een Candlestick grafiek. Bij een lijngrafiek word de koers weergegeven met een lijn. Gaat deze lijn omhoog dan stijgt de koers, gaat de lijn naar beneden dan daalt de koers.

Een kaars (candle in het engels genoemd) heeft een groene of een rode kleur. Wanneer de kaars groen is, geeft dit aan dat de koers aan het stijgen is. Wanneer de kaars rood is, geeft dit aan dat de koers aan het dalen is. De kaarsen hebben daarnaast ook een stukje dat uitsteekt aan de bovenkant en aan de onderkant. Deze uiteinden geven aan wat de maximale en de minimale koers was in een bepaald tijdsbestek.

Crypto grafieken lezen kan op verschillende manieren. Het hangt ook heel erg af van de soort crypto grafiek. Candlesticks worden het meest gebruikt. Op deze grafiek zie je rode en groene candlesticks. Veder kan je in deze soort grafiek een duidelijk beeld krijgen van een steun- en weerstand niveau.

training inhoud

Over de campagnemanager

Bob van Leeuwe

4 trainingen

Niet aangemeld

training Inhoud

  • 1 toets
  • training Certificaat